Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan, vizită într-o localitate din Maramureş afectată de o alunecare de teren

Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a efectuat, vineri, o vizită în localitatea Săliştea de Sus, judeţul Maramureş, unde inundaţiile au produs o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case. 

"Ministrul a vizitat localitatea Săliştea de Sus şi a participat la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. În această localitate, viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute", se precizează într-un comunicat a MAI transmis AGERPRES

Potrivit sursei citate, în urma discuţiilor cu autorităţile locale s-a stabilit ca până marţi să fie finalizat procesul de evaluare a pagubelor, astfel încât, în cel mai scurt timp, să se asigure măsuri de sprijin pentru comunitate de la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş. 

"Ministrul de Interne a fost informat de către cetăţenii din localitate că pompierii au fost toată noaptea de miercuri spre joi alături de populaţie în teren şi astfel au fost limitate efectele viiturii, nefiind înregistrate pierderi de vieţi omeneşti sau animale", se arată în comunicat. 

Cu ocazia vizitei în judeţul Maramureş, ministrul Carmen Dan se va deplasa şi în localitatea Şomcuta Mare, unde urmează să fie extins punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă prin operaţionalizarea capacităţii de prim-ajutor SMURD, care va deservi o comunitate de aproximativ 24.000 de locuitori. 

În ultimele zile, arată sursa menţionată, MAI a avut pregătiţi peste 5.000 de oameni pentru intervenţiile în teren în sprijinul comunităţilor afectate de ploile abundente şi inundaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.