Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Cătălin Predoiu pune în mișcare ministere și instituții subordonate, pentru creșterea siguranței în școli

Guvernul Romaniei
Catalin Predoiu

Ministrul Cătălin Predoiu pune în mișcare ministere și instituții subordonate, pentru creșterea siguranței în școli

Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară, care urmărește creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ, a fost semnat de miniștrii Afacerilor Interne, Educației, Sănătății, Dezvoltării, Culturii și Familiei, la inițiativa ministrului Cătălin Predoiu.

Planul tratează cu prioritate combaterea traficului și a consumului de droguri în rândul elevilor, prevenirea violenței și a cazurilor de bullying, precum și reducerea riscului de expunere a elevilor la un mediu infracțional.

În fiecare școală se vor crea grupuri de acțiune mixte, cu specialiști din domeniile vizate, elevi și profesori. În elaborarea normelor vor fi implicate cadrele didactice, părinții și reprezentanții asociațiilor de elevi. Programul ”Școala Altfel” va cuprinde cursuri pentru sănătate și prevenirea faptelor de violență, a consumului de droguri, alcool și tutun.

”Subliniem faptul că o componentă importantă a acestui plan este colaborarea cu părinții elevilor, care vor juca un rol esențial în atingerea scopului de creștere a gradului de siguranță în unitățile de învățământ, autoritățile locale, precum și cu reprezentanții asociațiilor de elevi”, a comunicat ministrul Afacerilor Interne.

Este prima acțiune de asemenea anvergură, pentru care ministrul Cătălin Predoiu a solicitat implicare maximă din partea Poliției, în primul rând.

În cadrul unei ședințe cu șefii structurilor din toată țara, Predoiu a cerut schimbarea atitudinii polițiștilor față de muncă și cetățeni: „Vă îndemn să vă recâștigați statutul pe care îl meritați în cadrul comunității. Lipsurile de orice fel nu sunt o scuză pentru a nu ne face datoria față de cetățeni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.