Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Cercetării dă o informație în premieră: 'O mai ştiu încă trei oameni şi premierul / Am bătut palma'

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
Bogdan Ivan

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunţat vineri, la Bistriţa, că a fost "bătută palma" pentru înfiinţarea primei platforme de inovare şi transfer tehnologic din România, lângă Bucureşti.

"Vă spun o informaţie în premieră - o mai ştiu încă trei oameni şi premierul României: am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro printr-o altă instituţie, am pus la masă toate institutele care ţin de Ministerul Cercetării, am pus la masă o primărie de lângă Bucureşti, Consiliul Judeţean Ilfov şi alţi parteneri privaţi, am luat vreo 30 de hectare publice şi acolo vom face primul centru de inovare, pentru că acolo sunt şi institutele de cercetare pe zonă de laser, pe zonă de nucleară. Am bătut palma să facem prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României", a declarat Ivan în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud, scrie AGERPRES.

Bogdan Ivan a menţionat că se lucrează la elaborarea unei legislaţii care să sprijine colaborările dintre institutele de cercetare şi mediul privat

Ministrul a mai vorbit şi despre oportunitatea deschiderii unei fabrici de microconductori în ţara noastră, menţionând că a avut discuţii în acest sens cu specialişti din Taiwan.

"Trebuie să gândim mare, din punctul meu de vedere: microconductori. Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori. Am avut discuţii cu cei de la Bruxelles şi cu Ministerul Economiei. O să avem vreo 600 de milioane de euro care pot să fie folosite pe partea de microconductori în România, Taiwanul vine cu tehnologia", a spus Ivan.

Bogdan Ivan a participat vineri, la invitaţia CCI Bistriţa-Năsăud, la seminarul de informare cu tema "Transformarea digitală - oportunitate şi provocare pentru companii şi angajaţi", organizat în cadrul proiectului "InFormat 4.0 - Digiskills", implementat în parteneriat cu Cluj IT Cluster (judeţul Cluj) şi Business Saga (judeţul Alba).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.