Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Cercetării: 'Visul meu e ca România să devină lider în regiune prin tehnologiile viitorului!'

Guvernul Romaniei
Bogdan Ivan

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că visul său este ca România să fie liderul regiunii noastre şi una din top 10 ţări la nivel mondial în câteva domenii cheie, prin tehnologiile viitorului, relatează Agerpres.

Bogdan Ivan a participat, vineri, la Bistriţa, la ceremonia dedicată Zilei Naţionale a României, care a avut loc la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş, lângă Palatul Administrativ. Alături de acesta, de parlamentari şi de oficialităţile locale şi judeţene, s-au aflat câteva sute de bistriţeni care au înfruntat ploaia şi frigul, însoţiţi cei mai mulţi de copiii lor, dornici să vadă parada militară.

În discursul său, ministrul Bogdan Ivan a vorbit despre două dintre dezideratele sale: şanse egale pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin, şi transformarea României în unul dintre liderii mondiali în câteva domenii cheie, cu ajutorul tehnologiei.

"Eu, ca tânăr, care îmi iubesc ţara, care am şi onoarea să fiu cel mai tânăr membru al Guvernului României, la doar 32 de ani, am câteva vise pentru următorii 10, 50 sau 100 de ani şi primul şi cel mai important este ca orice copil din ţara noastră, indiferent că vine din cel mai îndepărtat sătuc al judeţului nostru sau al României, să aibă aceeaşi şansă ca şi un copil născut în centrul Bistriţei sau al Bucureştiului, să devină ceea ce visează încă de mic. (...) Visul meu este ca România să fie liderul regiunii noastre şi una din top 10 ţări la nivel mondial în câteva domenii cheie, prin tehnologiile viitorului. Şi, aşa, orice român va putea să stea drept şi cu capul sus în faţa oricui. Aşa cum adevăraţii bărbaţi de stat au făcut Marea Unirea, acum 105 ani, tot bărbaţii de stat autentici vor moderniza România. Problemele unei ţări nu se rezolvă de unii care stau şi fac live-uri pe Facebook şi pe TikTok. Bărbaţii de stat sunt cei care vin să salveze ce se mai poate salva dintr-o ţară", a declarat Bogdan Ivan.

Ministrul Cercetării a avut un mesaj şi pentru românii plecaţi din ţară, pe care i-a îndemnat să continue să îşi iubească patria şi, atunci când vor simţi, să se întoarcă pentru a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru România.

Ceremonia a continuat cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor şi cu parada militară, la care au participat peste 300 de militari şi 41 de mijloace tehnice din dotarea Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa şi a structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei.

Faţă de anii trecuţi, manifestările dedicate Zilei Naţionale, organizate la Bistriţa, s-au mutat din centrul oraşului în Piaţa Petru Rareş şi pe Bulevardul Republicii, având în vedere că în zona centrală se efectuează lucrări de modernizare a infrastructurii stradale şi de transport, cu fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.