Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Cîţu anunţă ordonanţă pentru TVA, bilanţuri contabile şi alcool sanitar: Alcoolul confiscat NU va mai fi distrus, ci valorificat

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban Florin Citu

Ministrul Finanţelor Public, Florin Cîţu, a anunţat joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că a pregătit o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri financiar-fiscale.

"Reglementăm rambursarea TVA cu control ulterior, pe perioada stării de urgenţă, pentru a injecta lichiditate în piaţă. Luna trecută am rambursat 4 miliarde de lei. Propunem şi prorogarea termenelor pentru situaţiile financiare anuale, respectiv a bilanţurile contabile pentru anul 2019, până la 31 iulie 2020. Avem şi facilităţi la import pentru producerea de alcool denaturat, valorificarea stocurilor de alcool care a fost confiscat. În mod normal alcoolul ar fi fost distrus, pe perioada stării de urgenţă vrem să-l valorificăm", a anunţat Cîţu.

Ministrul a ma precizat că săptămâna viitoare se vor lua măsuri pentru oferirea de stimulente fiscale pentru producătorii de alcool care se reprofilează pe alcool denaturat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.