Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Ciucă - întâlniri cu ambasadorii Marii Britanii şi Italiei; cooperarea bilaterală în domeniul Apărării - temă a discuţiilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Bucureşti, 12 dec /Agerpres/ - Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, şi cu cel al Italiei, Marco Giungi, cooperarea bilaterală în domeniu fiind principalul subiect abordat.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, în cadrul discuţiilor cu Andrew Noble a fost evidenţiată importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte, în actualul context geostrategic.

Vizita la sediul MApN a diplomatului britanic a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Regatul Unit, atât din perspectivă bilaterală, în context aliat, dar şi referitor la Brexit.

Tot joi, ministrul Ciucă a avut o întrevedere la sediul MApN şi cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi, cei doi oficiali discutând despre cooperarea bilaterală în domeniu, dar şi despre participarea Italiei cu efective la Brigada Multinaţională a NATO de la Craiova.

Citește și: Adrian Năstase revine cu atacuri dure pentru Klaus Iohannis: Președintele unor talibani care i se adresează cu formula 'domnule fanfaron'

Ministrul Nicolae Ciucă şi ambasadorul Marco Giungi au analizat subiectele cuprinse în declaraţia comună adoptată de aliaţi după reuniunea NATO de la Londra din această lună, cu accent pe implementarea măsurilor de asigurare şi a prezenţei aliate pe flancul estic, precizează sursa citată.

În acest context, ministrul i-a mulţumit ambasadorului italian pentru contribuţia adusă de ţara sa la consolidarea flancului de est al Alianţei prin participarea, în acest an, a aeronavelor italiene Eurofighter Typhoon la misiunea sub comandă NATO de poliţie aeriană consolidată pentru spaţiul aerian al României.

În spiritul abordării omnidirecţionale a NATO, ministrul român al Apărării a subliniat susţinerea pe care ţara noastră o acordă eforturilor de contracarare a terorismului şi de proiectare a stabilităţii dincolo de graniţele aliate.

Totodată, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin continuarea desfăşurării exerciţiilor, atât în plan bilateral, cât şi în format multinaţional, mai precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.