Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, a avut o întâlnire la nivel înalt cu delegația Germaniei

În perioda 3-4 decembrie, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu, participă la Bruxelles, la lucrările Consiliului Transporturilor, Telecomunicatiilor si Energiei (TTE).

In marja acestuia, ministrul roman a demarat seria intalnirilor bilaterale in perspectiva preluarii de catre Romania a mandatului de Presedintie a Consiliului UE.

Prima intalnire bilaterala a avut loc cu delegatia la nivel inalt a Republicii Federale Germania, condusa de Stefan Schnorr. Acesta a avut cuvinte apreciative cu referire la agenda ambitioasa a presedintiei române in domeniul digital, atat in materie de prioritati cat si de program de evenimente si reuniuni ministeriale, sustinand ca inteligenta artificiala, calculul de inalta performanta, accesul si proprietatea asupra datelor sunt printre prioritatile Germaniei pentru perioada urmatoare.

Demnitarul român a precizat faptul că "digitalizarea trebuie să devină o politică orizontală care să acopere toate sectoarele economice, și astfel, întreprinderile europene să dobândească o dimesiune globală, adaptându-se rapid la tendințele mondiale privind noile tehnologii precum 5G, Internet of of Things, inteligența artificială, blockchain.”

Totodata, acesta a evidentiat ca presedintia română va prioritiza digitalizarea atat din perspectiva dezvoltarii noilor aplicatii inovatoare dar si din prisma optimizarii beneficiilor pentru cetatenii si companiile europene (inclusiv pentru startup-uri) in conditiile asigurarii protectiei datelor personale si a securitatii cibernetice.

Motto-ul presedintiei romane in domeniul digital este "Europa digitala fara granite si in curs de transformare", iar cele 4 prioritati majore sunt inovarea, securitatea cibernetica, promovarea competentelor digitale si sustinerea implicarii femeilor in IT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.