Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicaţiilor: Strategia 5G - până la finele anului. Avem instrumente pe care, din păcate, nu le folosim

Bogdan Cojocaru

Strategia naţională pentru 5G, standard de telecomunicaţii care va susţine creşterea gradului de digitalizare a serviciilor guvernamentale furnizate populaţiei şi firmelor, este pregătită să fie finalizată până la sfârşitul acestui an, a anunţat, la We Love Digital.forum, ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru.

“România are nevoie de digitalizare, e clar pentru toată lumea. Stăm bine la o serie de indicatori, dar mai avem de lucru mai ales în privinţa accesului cetăţenilor la serviciile online. Avem câteva instrumente pe care, din păcate, nu le folosim, şi anume www.ghiseul.ro şi punctul unic de acces. Sper ca finalizarea strategiei naţionale pentru 5G să ne ajute în eforturile de creştere a gradului de digitalizare a accesului”, a spus Cojocaru, potrivit news.ro.

De asemenea, ministrul a amintit şi faptul că Guvernul a aprobat, la începutul lunii aprilie, proiectul de lege, iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor, ce vizează transpunerea la nivel naţional a Directivei Uniunii Europene 2016/1148 privind un nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi a sistemelor informatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.