Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu i-a adus un omagiu lui Vladimir Găitan: 'Un actor valoros şi inconfundabil'

Guvernul Romaniei
Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu i-a adus un omagiu lui Vladimir Găitan, amintind că a fost un actor valoros şi inconfundabil, ce s-a impus în conştiinţa iubitorilor de teatru şi film, potrivit news.ro.

„O veste tristă. A murit, la vârsta de 73 de ani, Vladimir Găitan, un actor valoros şi inconfundabil, al cărui stil de joc sobru, de un desăvârşit bun-gust, l-a impus de la început în conştiinţa iubitorilor de teatru şi film. N-a trăit răsfăţat ca o vedetă, deşi ar fi meritat, ci ca un om responsabil, crescând, împreună cu soţia sa, o fiică şi un fiu, cărora le-a dat o educaţie aleasă", a transmis ministrul.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

El a amintit că marele actor "a debutat într-un film care va rămâne în istoria cinematografiei româneşti, Reconstituirea, al lui Lucian Pintilie. A jucat în numeroase alte filme, printre care "Puterea şi adevărul", "Năpasta", "Pe aici nu se trece", "Ultima noapte de dragoste" etc. A colaborat multă vreme cu regizorul Sergiu Nicolaescu, primind roluri în filme de acţiune, îndrăgite de publicul larg şi refuzând de multe ori, în scenele periculoase, să fie înlocuit de cascadori. A făcut o carieră frumoasă şi ca actor de teatru, fiind prezent îndeosebi pe scena Teatrului de Comedie în piese ale unor mari scriitori ca Bertholt Brecht, A.P. Cehov, Jean Anouilh, Moliere sau Mihail Burgakov. A jucat şi în seriale de teatru TV, printre care "Căsătorie imposibilă", în 12 episoade. Dispariţia sa constituie o grea pierdere pentru viaţa culturală românească. Dumnezeu să îl ierte!”.

Vladimir Găitan a murit marţi, la vârsta de 73 de ani.

Trupul neînsufleţit al lui Valdimir Găitan va fi depus joi, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, la ora 13.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, la ora 14.00, pe Aleea Artiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.