Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii: 'Ordinul pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis, semnat săptămâna aceasta'

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan gheorghiu

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunţat într-un comunicat remis luni că ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis va fi semnat săptămâna aceasta, potrivit news.ro.

Într-un comunicat în care denunţă „circul PSD împotriva sănătăţii oamenilor din instituţiile de spectacol şi concerte”, Gheorghiu a transmis: „În această săptămână, voi semna ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte (repetiţiile) în spaţiu închis, astfel încât, toţi factorii culturali să se poată pregăti pentru revenirea treptată la normal”.

„Avem normele pregătite şi pentru activităţile cu publicul din instituţile de spectacol şi concerte şi pentru sălile cinematografice, însă aşteptăm confirmarea unei evoluţii favorabile din partea specialiştilor din domeniul sănătăţii (şi nu a politrucilor), care să ne permită aprobarea lor”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: Poți ajunge să fii depedent de cafea? Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei cafea

Gheorghiu a subliniat că a pledat permanent pentru reluarea tuturor activităţilor culturale, „însă nu am putut sta indiferent la informaţiile venite din partea Ministerului Sănătăţii”.

„Nu ne permitem aroganţa de a ne bate joc de sănătatea oamenilor şi de ignorare a avertismentelor”.

Începând cu 15 mai, muzeele, galeriile de artă şi bibliotecile au putut fi deschise publicului, iar din 1 iunie, producţiile cinematografice şi audiovizuale, evenimentele în aer liber cu până în 500 de participanţi şi de tip drive in au putut fi reluate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.