stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Curaj, atacat de opozitie: E protectorul plagiatorilor

Plagiat

Ministrul Adrian Curaj, apreciat la inceputul mandatului sau pentru revocarea Consiliului National de Etica care urma sa analizeze lucrarea de doctorat a ministrului Petre Toba, este criticat dur acum pentru ca nu a numit alti membrii in acest Consiliu si nici nu a luat alte masuri impotriva celor acuzati de plagiat.

"Plagiatori cunoscuţi şi recunoscuţi, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Petre Tobă, etc., îşi văd liniştiţi de funcţii şi încasează indemnizaţii de doctor, plătite de contribuabili.

Este încă o dovadă că acest guvern este prizonierul partidelor şi face doar ce-i dictează acestea.

Cu o zi înaintea discutării sesizării de plagiat a lucrării de doctorat a dlui ministru Petre Tobă, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a revocat Consiliul Naţional de Etică, cel însărcinat cu analiza acuzelor de plagiat la adresa demnitarilor.

Şi n-a pus nimic în loc, deşi societatea se aştepta să numească oameni integri, cu credibilitate şi recunoaştere internaţională, în locul politrucilor aflaţi în slujba partidelor.

Mai mult, ne-a anunţat că va lăsa această sarcină universităţilor, celor care au emis titluri de doctor pe lucrări plagiate.

Cine poate crede că universităţile în culpă, (Academia Națională de Apărare „Carol I”, Academia de Poliție și Academia Naţională de Informații a SRI), vor fi atât de „inconştiente” încât să-şi terfelească singure firma.

De curând, ministrul Curaj a numit prin ordin de ministru componenţa CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare), cu rol important în acordarea titlurilor de doctor.

În Consiliul General al CNATDCU şi în Comisiile sale au fost numiţi şi oameni de „bază” din partidele politice, în locul specialiştilor oneşti şi corecţi:

-Ecaterina Andronescu, primvicepresedinte PSD, acuzată şi dânsa de plagiat, aflată în cercetare penală la DNA.

- Vasile Dâncu, vicepremier, chemat să judece lucrarea colegului de cabinet, Petre Tobă.

-Corina Dumitrescu, propusă de Ponta pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dar retrasă apoi la protestele societăţii civile şi academice.

-Marius Pieleanu (n.r. sociolog), cunoscut ca jurnalist susţinător al unei tabere politice.

-Daniel Barbu, fost ministru, demisionar în urma protestelor de stradă.

Toate aceste numiri arată clar că şi ministrul Curaj este prizonierul partidelor care au votat guvernul şi acţionează la ordinele acestora", arata MP intr-un comunicat de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.