Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe a vorbit cu omologul său polonez despre Balcanii de Vest şi cooperarea în cadrul NATO

ramona manescu

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a participat, miercuri, la Bucureşti, la cea de-a doua rundă de consultări interguvernamentale dintre România şi Polonia, context în care a vorbit cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz, inclusiv despre situaţia din Balcanii de Vest, dar şi despre cooperarea în cadrul NATO.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti "şi-a exprimat convingerea că reuniunea interguvernamentală reconfirmă trecerea interacţiunii practice româno-poloneze într-o nouă etapă a construcţiei strategice, cu beneficii atât în plan bilateral, cât şi la nivel regional, european şi euroatlantic", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Ministrul român a subliniat, în acest context, "imperativul continuării foarte bunei colaborări dintre părţi pe palierul de securitate, în contextul NATO, formatului B9 şi al Trilateralei România - Polonia - Turcia". Ramona Mănescu a punctat, totodată, dezvoltarea intensă şi dinamică din ultimii ani a relaţiilor economice dintre România şi Polonia şi a pledat pentru creşterea consistenţei fluxurilor comerciale şi investiţionale dintre cele două ţări.

Discuţiile cu omologul polonez au vizat şi tematici europene cu relevanţă sporită pentru ambele state, cu accent pe viitorul Europei, Brexit, extinderea UE, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic, Republica Moldova şi Ucraina.

Derulate în contextul sărbătoririi de către România şi Polonia, în 2019, a 100 de ani de relaţii diplomatice, 30 de ani de regim democratic continuu, 10 ani de Parteneriat Strategic bilateral, consultările au ocazionat trecerea în revistă a progreselor înregistrate în relaţia bilaterală de la precedenta rundă de consultări interguvernamentale româno-poloneze, care a fost organizată la Varşovia, la 25 mai 2018, precum şi stabilirea coordonatelor cooperării viitoare dintre cele două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.