Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Iranului dă cărţile pe faţă: Cine sunt cei care îl atrag pe Trump într-un război cu Teheranul

abcnews.com
trump

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat luni că președintele american Donald Trump și aliații acestuia doresc un război cu Iranul, nu rezolvarea problemelor pe cale diplomatică, în urma noului set de sancțiuni impus de către Statele Unite, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Donald Trump are dreptate 100% că armata Statelor Unite nu are treabă în Golful Persic. Retragerea forțelor este în conformitate cu interesele Statelor Unite și ale lumii. Dar acum este clar că Echipa-B nu este îngrijorată de interesele SUA- ei nu tolerează diplomația, doresc război”, a transmis Javad Zarif prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Ministrul iranian de Externe se referă prin „Echipa-B” la John Bolton, consilierul prezidențial american pentru Securitate și la prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, despre care consideră că au potențialul de a-l atrage pe Donald Trump într-un conflict cu Iranul.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat luni că a impus noi sancțiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Trump a declarat pentru reporterii acreditați la Casa Albă că noile sancțiuni au fost impuse ca răspuns la doborârea de către Iran a unei drone americane, dar și la „multe alte lucruri”. El a adăugat că va „continua să pună presiune pe Teheran” și că „Iranul nu va putea avea niciodată o armă nucleară”.

De asemenea, Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei din SUA a transmis că și Javad Zarif va fi vizat de sancțiuni săptămâna aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.