Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Turciei: 'Crimele de la Bucea au umbrit tratativele dintre Ucraina şi Rusia'

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Crimele în masă comise la Bucea, în apropiere de Kiev, au ''eclipsat'' tratativele de pace dintre Rusia şi Ucraina, a susţinut joi, la Bruxelles, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, transmite dpa.

''Imaginile de la Bucea şi din alte regiuni sunt inacceptabile, o ruşine pentru umanitate. Aceste imagini au eclipsat negocierile într-o anumită măsură'', a declarat Cavusoglu, care a participat miercuri şi joi la o reuniune ministerială a NATO.

Turcia, care a găzduit până acum două întâlniri între Ucraina şi Rusia, încă se aşteaptă ca ambele părţi să menţină dialogul ''chiar şi în cele mai dure condiţii'', a spus şeful diplomaţiei turce, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, Ankara este pregătită să contribuie la eforturile diplomatice pentru a se pune capăt războiului, inclusiv prin aducerea liderilor celor două ţări pentru un summit în Turcia.

Statele membre NATO au convenit joi să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina şi furnizează o gamă largă de sisteme de arme acestei ţări, a anunţat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după reuniunea de două zile a miniştrilor de externe din ţările aliate.

El a precizat că ţările NATO au căzut de acord să facă mai mult pentru a ajuta alţi parteneri să-şi ridice capacitatea de a se apăra, printre care Georgia şi Bosnia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.