Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Ucrainei pune presiune pe UE: Embargoul asupra petrolului rusesc trebuie să facă parte din următorul pachet de sancțiuni

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, i-a spus șefului diplomației UE, Josep Borrell, că un embargo asupra petrolului rusesc trebuie să fie inclus în următoarea rundă de sancțiuni a blocului european.

Kuleba a scris duminică pe Twitter că a vorbit cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate cu privire la "următoarea rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, care trebuie să includă un embargo asupra petrolului".

Ministrul de externe a criticat eșecul UE de a impune un embargou asupra importurilor de petrol rusesc, declarând la începutul lunii aprilie, la o conferință de presă a NATO, că "atâta timp cât Occidentul continuă să cumpere gaz și petrol rusesc, sprijină Ucraina cu o mână, în timp ce susține mașina de război rusă cu o altă mână".

În timpul discuțiilor sale cu Borrell din această săptămână, Kuleba "a subliniat, de asemenea, că nu poate exista nicio alternativă la acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina", potrivit tweet-ului.

La 18 aprilie, Ucraina a mai finalizat un pas în lungul proces de a deveni stat membru al UE, predând un formular cu răspunsuri la un chestionar al Uniunii Europene.

În cele din urmă, Kuleba și Borrell au discutat despre evacuările care au loc în orașul Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, a precizat Kuleba în tweetul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.