Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Zambiei a demisionat marţi în urma suspiciunilor privind o tranzacţie comercială cu un om de afaceri chinez

Facebook
Stanley Kakubo

Ministrul de Externe al Zambiei, Stanley Kakubo, a demisionat marţi în urma suspiciunilor privind o tranzacţie comercială cu un om de afaceri chinez, a anunţat preşedinţia acestei ţări din Africa australă, relatează AFP, citat de Agerpres.

În funcţie din septembrie 2021, Stanley Kakubo a indicat într-o scrisoare că îşi dă demisia în urma "acuzaţiilor rău intenţionate legate de o tranzacţie comercială".

Înaintea demisiei sale, o înregistrare video arătând două persoane numărând teancuri de bani pe o masă a devenit virală pe reţelele sociale.

O imagine a unei note scrise de mână şi semnată a fost, de asemenea, postată online. Nota menţionează o companie minieră chineză şi o companie minieră din Zambia, indicând că respectivele companii au "schimbat 100.000 de dolari".

Numele domnului Kabuko şi ale unui domn Zang erau pe notă, dar nu au fost disponibile imediat detalii suplimentare.

Solicitat de AFP, Stanley Kabuko nu a răspuns deocamdată.

Companiile chineze sunt foarte active în industria minieră din Zambia, unul dintre pilonii economiei acestei foste colonii britanice. Beijingul este unul dintre principalii importatori de cupru din Zambia.

Potrivit Ambasadei Chinei la Lusaka, peste 600 de companii chineze au investit mai mult de trei miliarde de dolari în Zambia în 2022.

China a jucat, de asemenea, un rol important în restructurarea datoriei externe a ţării. Zambia a intrat în incapacitate de plată a datoriei sale suverane în 2020, în mijlocul pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.