Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, ANUNȚ despre aderarea la Schengen

schengen

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi că speră ca România să evolueze spre aderarea la Spaţiul Schengen, după ce ţara noastră a demonstrat capacitatea de protejare a frontierelor externe ale Uniunii Europene. 

"Capacitatea demonstrată a României de protejare a frontierelor şi disponibilitatea României şi contribuţia acesteia la acţiuni care ţin direct de protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, coroborate cu îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, confirmate de instituţiile europene, de Comisia Europeană şi de experţi din alte ţări, vor putea să determine, sper eu în acest an, paşi înspre realizarea obiectivului nostru", a spus ministrul, la o conferinţă care a marcat preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Slovacia, conform Agerpres.

Motivarea Tribunalului București: Mitică Dragomir, INTERZIS în fotbal

Radu Tudor, dezvăluire INEDITĂ, în contextul Summit-ului NATO: O păstrez cu sfințenie


Una dintre priorităţile acestei ţări este crearea unei politici sustenabile privind migraţia. În acest context, Comănescu a vorbit despre valoarea pe care ar aduce-o România, după aderarea la Schengen. 

"O Românie în interiorul Spaţiului Schengen ar fi un factor de consolidare a capacităţii Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele. Doar exemplul că România este în momentul de faţă al doilea contributor la FRONTEX (...) este edificator", a adăugat Comănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.