Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, despre prioritățile politice majore ale CE

Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat, luni, cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, despre prioritățile politice majore ale noii Comisii Europene. Oficialii au abordat și aspecte privind mobilitatea militară și proiectele de interconectare din Inițiativa celor Trei Mări, potrivit Mediafax.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 9 decembrie 2019, o întrevedere cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean. Discuția a prilejuit un schimb de opinii asupra principalelor teme aflate pe agenda europeană, cu accent pe prioritățile politice majore ale noii Comisii Europene. Au fost abordate, de asemenea, aspecte de interes cu privire la politica europeană în domeniul transporturilor. Ministrul afacerilor externe a subliniat susținerea pentru obiectivele de politică anunțate de noua Comisie Europeană, exprimând totodată deschiderea pentru o cooperare activă și constructivă a României cu legislativul european în avansarea dosarelor prioritare majore", se arată într-un comunicat al MAE.

Citește și: Liderul PSD,despre eliminarea pensiilor speciale: Ori e desființatare la toata lumea, ori nu

Aurescu și Vălean au vorbit și despre negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

"Totodată, a fost trecută în revistă o serie de aspecte cu relevanță deosebită pentru România în raport cu agenda europeană curentă. Astfel, au fost abordate negocierile în curs privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, precum și importanța facilitării mobilității la nivel european de o manieră care să ţină cont de particularitățile tuturor statelor membre, inclusiv de decalajele de dezvoltare și de așezarea geografică a acestora. Nu în ultimul rând, au fost discutate pe scurt aspecte privind mobilitatea militară și privind proiectele prioritare de interconectare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări", conform MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.