Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe britanic consideră că trecerea la noi măsuri de relaxare este 'pasul potrivit'

www
Dominic Raab

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a declarat că relaxarea ''cu atenţie'' a măsurilor de izolare constituie acum ''pasul potrivit'', fără a răspunde la unele critici potrivit căror ridicarea restricţiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus este prea rapidă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

''Suntem siguri că acesta este pasul potrivit în acest moment'', a declarat duminică Dominic Raab pentru Sky News. ''Luăm aceste măsuri cu foarte mare atenţie, pe baza informaţiilor oferite de specialişti, dar şi pe capacitatea noastră de acum de a monitoriza virusul'', a precizat şeful diplomaţiei britanice.

La rândul său, premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a declarat că este de acord cu oamenii de ştiinţă asupra faptului că orice
relaxarea a măsurilor de izolare trebuie să fie foarte prudentă după ce unii dintre aceştia care consiliază guvernul au apreciat că Marea Britanie se mişcă prea repede.

''Sunt de acord cu opinia exprimată în weekend că trebuie să fim foarte precauţi. Acest virus nu a dispărut, există încă un risc semnificativ ca situaţia să scape de sub control din nou'', a subliniat Nicola Sturgeon pentru Sky News.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat joia trecută o nouă relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, precizând că exigenţele guvernului au fost îndeplinite, menţionează DPA.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

De săptămâna viitoare, britanicii se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane în spaţii publice sau private în aer liber, atâta timp cât menţin o distanţă fizică minimă de 2 metri unii faţă de alţii.

Până acum, erau permise doar întâlnirile între maxim două persoane din gospodării diferite în parcuri sau alte spaţii publice.

Marea Britanie a impus o izolare strictă la sfârşitul lui martie, în urma căreia toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, au fost închise.

Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa. Până miercurea trecută, în jur de 37.800 de oameni au murit în Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.