Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe chinez subliniază importanța consolidării cooperării dintre Beijing și Moscova în timpul întâlnirii cu Putin

CGTN
rusia china

Moscova şi Beijingul trebuie să conlucreze pentru a-şi consolida cooperarea în faţa unei "situaţii internaţionale complexe", a declarat ministrul de externe chinez, Wang Yi, în cadrul întâlnirii cu preşedintele rus Vladimir Putin miercuri la Sankt-Petersburg, în cursul căreia liderul rus a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în China luna viitoare, a relatat joi media de stat chineze, potrivit AFP.

"Lumea se îndreaptă rapid spre multipolaritate", a remarcat Wang Yi, citat de Xinhua, subliniind în continuare că "globalizarea economică progresează în pofida vânturilor potrivnice, în timp ce acţiunile unilaterale nu sunt sustenabile, iar hegemonismul nu este popular", conform Agerpres.

"Cele două părţi trebuie să-şi consolideze cooperarea strategică multilaterală, să-şi protejeze drepturile şi interesele legitime şi să depună noi eforturi pentru promovarea unei ordini internaţionale care să fie în favoarea echităţii şi justiţiei", a adăugat şeful diplomaţiei chineze.

"Poziţiile noastre coincid cu privire la dezvoltarea unei lumi multipolare", i-a răspuns Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

China şi Rusia se consideră drept aliaţi strategici, cele două ţări evocând frecvent parteneriatul lor "fără limite" şi cooperarea lor economică şi militară.

Ele s-au apropiat şi mai mult de la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, pe care China a refuzat să o condamne.

Kremlinul încearcă să-şi strângă legăturile cu China după începerea ofensivei sale militare, care a aruncat Moscova într-o izolare crescândă. China a căutat să se poziţioneze ca o parte neutră în conflictul ucrainean, oferind în acelaşi timp asistenţă diplomatică şi financiară vitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.