Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe croat a demisionat după formarea unei noi coaliţii de guvernare

croatia

Ministrul croat de externe, Davor Ivo Stier, a demisionat luni, anunţând că doreşte să se dedice activităţii din cadrul partidului său HDZ (conservator), în urma formării unei noi coaliţii între conservatori şi liberali, transmit Reuters şi Hina. Formaţiunea HDZ, condusă de prim-ministrul Andrej Plenkovic, a încheiat săptămâna trecută un acord cu Partidul Poporului Croat (HNS), cu reprezentanţi ai minorităţilor naţionale şi cu câteva partide mai mici pentru a rămâne la guvernare şi a evita desfăşurarea unui al doilea scrutin anticipat în mai puţin de un an, conform Agerpres.

Potrivit presei locale, Stier, care a colaborat îndeaproape cu Plenkovic încă din perioada în care amândoi erau membri în Parlamentul European, nu a fost mulţumit de acordul cu liberalii. 'Am demisionat astăzi spre a mă putea dedica cu tărie problemelor partidului, ca secretar politic (...) Am considerat că pot contribui mai puternic la valorile democrat-creştine în calitate de deputat în parlament', a declarat Stierluni, într-o conferinţă de presă. El va rămâne în funcţie până la numirea succesorului său.

Parlamentul croat a aprobat vineri o remaniere guvernamentală, cu numirea a şapte noi miniştri, punând capăt crizei declanşate în luna aprilie prin ruperea coaliţiei între conservatori şi partidul Most ('Pod', de centru-dreapta). HDZ a împărţit guvernarea cu Most, cu care a intrat însă în divergenţe în urma unui vot de neîncredere în ministrul de finanţe Zdravko Maric. 'Această demisie nu va avea efecte negative imediate pentru noua coaliţie de guvernare, dar constituie cu siguranţă o lovitură pentru Plenkovic', a comentat analistul politic Davor Gjenero, citat de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.