Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe german ia apărarea OMS, criticată de Donald Trump

The Economist
Donald Trump

Ministrul german Heiko Maas a pledat vineri în favoarea consolidării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în contextul pandemiei de COVID-19, luând poziţie împotriva preşedintelui american Donald Trump, relatează DPA potrivit Agerpres.

"OMS joacă un rol indispensabil în această pandemie. Trebuie să o consolidăm acum, să o susţinem şi să o ajutăm să se poziţioneze pe viitor mai bine ca oricând", a declarat vineri Heiko Maas. "Criticile sunt mereu binevenite, dar trebuie să fie constructive", a adăugat el.

Donald Trump a declarat anterior că OMS "a dat-o în bară" cu răspunsul său la pandemia de coronavirus. În special, ONU a fost prea focusată pe China şi a dat Statelor Unite recomandări greşite la începutul crizei, a spus liderul de la Casa Albă, ameninţând să nu mai plătească contribuţia financiară a SUA la OMS.

Consiliul de Securitate al ONU a discutat joi pentru prima dată despre criza provocată de pandemie, o decizie care a fost salutată de Maas.

"Putem depăşi această criză numai împreună şi fiind solidari. Pentru asta avem nevoie de un ONU puternic şi de un Consiliu de Securitate puternic", a spus ministrul de externe german.

El a cerut Consiliului de Securitate să sprijine apelul secretarului general al ONU Antonio Guterres la o încetare a focului la nivel global pentru a permite lumii să se concentreze asupra combaterii pandemiei.

Germania este în prezent într-o perioadă de doi ani de apartenenţă la Consiliul de Securitate al ONU şi va prelua în iulie preşedinţia acestui for. În total, în Consiliul de Securitate sunt 15 membri, printre care şi cei cinci membri permanenţi: SUA, China, Rusia, Marea Britanie şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.