Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe german începe luni o vizită în Ucraina

ZdG
ucraina drapel steag

Ministrul de externe german Annalena Baerbock începe luni un turneu diplomatic în Ucraina şi Rusia, pe fondul creşterii tensiunilor legate de securitatea în regiune, notează DPA, potrivit Agerpres.

Agenda discuţiilor de la Kiev va cuprinde consolidarea militară rusă la frontiera cu Ucraina, proiectul energetic controversat Nord Stream 2 şi solicitarea Kievului privind livrări de arme germane.

Şefa diplomaţiei germane urmează să aibă întrevederi, luni la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu ministrul de externe Dmitro Kuleba. Acesta din urmă a declarat publicaţiei Bild am Sonntag că Ucraina aşteaptă ca ''noul guvern german să adopte o atitudine clară şi fermă în faţa ameninţărilor şi încercărilor de intimidare ruse''.

Baerbock se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanţi ai misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Kievul, SUA şi Uniunea Europeană acuză Rusia că a desfăşurat aproape 100.000 de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina în vederea unei potenţiale invadări a ţării vecine. Moscova neagă însă că ar avea o asemenea intenţie şi dă asigurări că vrea doar să se apere de poziţia ameninţătoare a NATO în apropierea graniţelor ruse.

Vizita Annalena Baerbock la Kiev are loc la 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Germania şi Ucraina.

În cursul după-amiezii de luni, ministrul german va vizita monumentul ridicat în centrul Kievului în memoria persoanelor decedate în timpul revoluţiei proeuropene din 2014.

A doua zi, Annalena Baerbock va avea o întrevedere la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.