Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe german, vizita fulger la Bagdad: Heiko Maas poartă negocieri pentru detensionarea situaţiei în regiune

timesofisrael.com
heiko maas

Ministrul de externe german, Heiko Maas, a chemat sâmbătă, la Bagdad, unde a sosit într-o vizită neanunţată, la dezamorsarea tensiunilor în regiune, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

'Există un risc clar de calcule greşite, neînţelegeri, provocări care pot duce la consecinţe imprevizibile în această regiune extrem de tensionată', a avertizat Maas la sosirea la Bagdad, unde se va întâlni cu preşedintele Barham Salih şi cu premierul Adel Abdel Mahdi.

CITEŞTE ŞI: Vinul roşu protejează inima şi creierul. Dacă nu depăşeşti această cantitate zilnică

Această etapă din turneul său în Orientul Mijlociu nu a fost anunţată, din raţiuni de securitate.

Heiko Maas se va deplasa duminică în Emiratele Arabe Unite şi în Iordania, după care se va îndrepta spre Iran, unde va pleda pentru menţinerea acordului nuclear din 2015.

Citește și: Liviu Dragnea e păzit 24 de ore din 24 pentru că intră în categoria deținuților vulnerabili: 'Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci?'

El a avertizat că tensiunile dintre Iran şi SUA au atins 'un punct de fierbere', şi a insistat că le revine puterilor europene misiunea de a conduce negocieri pentru a ajuta la rezolvarea crizei.

'Noi, europenii, suntem convinşi că merită orice efort să lucrăm pentru menţinerea acordului nuclear de la Viena cu Iran', a subliniat ministrul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.