Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe iranian nu a fost informat despre vizita lui Bashar al-Assad la Teheran - A fost unul din motivele demisiei sale

www.aljazeera.com
bashar al assad

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, nu fusese informat în legătură cu vizita de săptămâna trecută a preşedintelui sirian Bashar al-Assad la Teheran şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care şi-a prezentat demisia, a anunţat marţi agenţia de presă a studenţilor iranieni (ISNA), citată de Reuters potrivt Agerpres.

ISNA l-a citat pe purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Bahram Qassemi, drept sursă a anunţului său.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a respins, miercuri, demisia lui Zarif din funcţia de ministru al afacerilor externe, elogiindu-i ''eforturile necontenite'' în serviciul ţării, potrivit site-ului guvernului iranian.

''Cred că demisia dumneavoastră este împotriva interesului ţării şi nu o voi aproba'', a menţionat Rouhani într-o scrisoare adresată ministrului Zarif şi postată pe site.

''Apreciez eforturile dumneavoastră necontenite şi angajamentul dumneavoastră'' în calitate de ministru de externe şi ''consider că, aşa cum v-a spus şi ghidul (suprem Ali Khamenei), sunteţi demn de încredere, curajos şi evlavios şi în prim-planul rezistenţei împotriva presiunii totale exercitate de Statele Unite'' împotriva Republicii islamice, se afirmă în scrisoare.

''De asemenea, aşa cum a fost ordonat în mod repetat, toate organele - inclusiv guvernul şi organismele de stat - trebuie să acţioneze în totală coordonare cu ministerul dvs. în relaţiile internaţionale'', se menţionează în text.

Mohammad Javad Zarif (59 de ani) a fost negociator-şef, de partea iraniană, al acordului încheiat la Viena în iulie 2015 între Teheran şi grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China plus Germania) cu scopul de a se pune capăt unei crize ce dura de 12 ani în legătură cu problema nucleară iraniană.

Criticat de ultraconservatorii iranieni, Zarif s-a confruntat în ultimele luni cu critici tot mai virulente după decizia preşedintelui american Donald Trump de retragere unilaterală a SUA din acest acord, în mai 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.