Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe israelian se va întâlni cu șeful Departamentului de Stat al SUA, duminică la Roma

Antony Blinken
Antony Blinken

Şeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, se va întâlni cu noul ministru de externe israelian Yair Lapid duminică la Roma, a indicat un responsabil american miercuri la Berlin, potrivit France Presse.

Lapid, membru al guvernului condus de noul premier israelian Naftali Bennett, va profita de o vizită în Italia a lui Blinken, care efectuează în prezent un turneu european, pentru a-l întâlni, a precizat sursa respectivă.

Cei doi miniştri ar urma să discute despre şansele de menţinere a încetării focului între statul israelian şi Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, după violenţele din luna mai, scrie Agerpres.ro.

Între 10 şi 21 mai, 260 de palestinieni au fost ucişi de bombardamente israeliene în Gaza, printre care şi combatanţi, potrivit autorităţilor locale.

În Israel, tirurile cu rachete dinspre Gaza au făcut 13 morţi, între care un soldat, potrivit poliţiei şi armatei.

Preşedintele Joe Biden a căutat să refacă rapid legăturile cu noul guvern israelian, o coaliţie heteroclită care a pus capăt unei guvernări neîntrerupte de 12 ani, avându-l ca premier pe Benjamin Netanyahu.

Blinken ar urma de asemenea să abordeze subiectul negocierilor în curs la Viena cu privire la revenirea SUA în acordul asupra programului nuclear iranian, din care administraţia Donald Trump se retrăsese.

Germania, implicată în aceste convorbiri, s-a declarat optimistă miercuri asupra posibilităţii unui acord într-un "viitor previzibil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.