Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe lituanian: 'Tranzitul limitat spre Kaliningrad este în conformitate cu sancţiunile europene'

rusia sanctiuni

Tranzitul limitat spre enclava rusă Kaliningrad este în conformitate cu "sancţiunile europene", a declarat luni la Luxemburg ministrul de externe lituanian, citat de France Presse.

Diplomaţia rusă a denunţat luni introducerea unor restricţii "ostile" asupra tranzitului feroviar, via Lituania, vizând mărfurile către enclava Kaliningrad, Moscova ameninţând cu represalii dacă aceste restricţii nu vor fi ridicate.

Totuşi, "acestea sunt sancţiunile europene care au început să funcţioneze din 17 iunie", a declarat reporterilor ministrul lituanian Gabrielius Landsbergis, precizând că în acest caz este vorba despre produse din oţel transportate pe calea ferată, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit ministrului, transportatorul lituanian a informat clienţii că, din 17 iunie, mărfurile sancţionate, din oţel şi metale feroase, "nu vor mai avea voie să tranziteze prin Lituania".

"Acest lucru se face în consultare cu Comisia Europeană şi în conformitate cu liniile directoare ale Comisiei Europene", a insistat Landsbergis.

Diplomaţia rusă a avertizat luni într-un comunicat, citat de AFP, că, dacă tranzitul prin Lituania nu este restabilit în totalitate, "Rusia îşi rezervă dreptul de a acţiona pentru a-şi apăra interesele naţionale".

Însărcinatul cu afaceri lituanian la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe rus.

Regiunea rusă Kaliningrad este o enclavă la Marea Baltică, separată de restul Rusiei şi învecinată doar cu ţări ale UE şi NATO.

Potrivit Moscovei, sancţiunile asupra tranzitului violează un acord Rusia-UE din 2002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.