Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe luxemburghez, Jean Asselborn, cere UE o dezbatere cu privire la recunoaştarea Palestinei

Luxherald,com
jean asselborn

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, le-a solicitat luni omologilor săi din Uniunea Europeană o dezbatere cu privire la recunoaşterea Palestinei, pentru a ajuta la salvarea soluţiei cu două state, pusă în pericol, în opinia sa, de coloniile israeliene, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

'Asistăm, zi după zi, la demantelarea soluţiei cu două state, bucată cu bucată. Viabilitatea acestei soluţii este erodată de activităţile de populare, demolările, confiscările şi deplasările forţate, care sunt toate ilegale în baza dreptului internaţional, în particular a Convenţiei de la Geneva', a afirmat Jean Asselborn, într-o scrisoare trimisă şefului diplomaţiei UE, Josep Borrell,

'O modalitate de a ajuta la salvarea acestei soluţii ar fi să se creeze o situaţie mai echitabilă pentru cele două părţi. În această privinţă, cred este timpul să începem o dezbatere în cadrul Uniunii Europene asupra oportunităţii unei recunoaşteri a statului Palestina de către toate statele membre', a propus şeful diplomaţiei luxemburgheze.

Jean Asselborn le-a transmis luni câte o copie a acestei scrisori tuturor omologilor săi din UE, în cursul unei reuniuni la Bruxelles, şi i-a cerut lui Josep Borrell să organizeze această dezbatere 'în cadrul unei viitoare sesiuni a Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene'.

Citește și: Liderul PSD,despre eliminarea pensiilor speciale: Ori e desființatare la toata lumea, ori nu

'Recunoaşterea Palestinei ca stat nu ar fi nici o favoare, nici un cec în alb, ci o simplă recunoaştere a dreptului poporului palestinian la propriul său stat', a pledat ministrul luxemburghez.

'Ea nu ar fi, în niciun caz, îndreptată împotriva Israelului. În fapt, dacă vrem să contribuim la rezolvarea conflictului între Israel şi Palestina, nu trebuie să pierdem niciodată din vedere condiţiile de securitate din Israel, precum şi justiţia şi demnitatea poporului palestinian', a adăugat Asselborn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.