Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe maghiar a făcut prăpăd în Cambodgia: Capitala a fost închisă, iar premierul a intrat în carantină

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Primul ministru al Cambodgiei, Hun Sen, a intrat în carantină, iar ţara a închis şcolile, barurile şi cinematografele din capitala Phnom Penh şi dintr-o provincie din apropriere, după apariţia unui focar legat de o vizită a ministrului de externe maghiar, Peter Szijjártó, potrivit Mediafax.

Peter Szijjártó a făcut o scurtă vizită în Cambodgia pe 3 noiembrie ca parte a unui turneu comercial planificat în regiune, apoi a fost testat pozitiv pentru Covid-19 când a ajuns în Thailanda, mai târziu în aceeaşi zi. Toate întâlnirile sale au fost anulate şi a zburat acasă a doua zi într-un avion privat.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

De atunci, călătoria a fost legată de cel puţin patru cazuri de coronavirus în Cambodgia, unde au fost testate cel puţin 1.000 de persoane ce au avut legătură cu vizită, inclusiv Hun Sen şi soţia sa. Patru miniştri au intrat, de asemenea, în carantină după întâlnirea cu Szijjártó.

Ţara a evitat în mare parte pandemia de coronavirus prin impunerea unor măsuri stricte la intrarea în ţară. Cambodgia are doar 301 de infecţii şi nu a înregistrat decese.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

Autorităţile par să nu-şi asume riscuri, închizând şcolile din capitala Phnom Penh, şi din provincia Kandal timp de două săptămâni, după ce ministerul Educaţiei a declarat că nu a putut colecta suficiente informaţii despre elevii care au avut contact direct sau indirect cu Szijjártó.

Şcolile din întreaga ţară s-au redeschis abia săptămâna trecută, după ce au fost închise din martie.

Autorităţile thailandeze au confirmat, de asemenea, că un diplomat maghiar care a fost în aceeaşi maşină cu ministrul a fost testat pozitiv. Alte 16 persoane care au intrat în contact cu el au dat rezultate negative. Ţara a raportat 3.847 de infecţii şi 600 de decese.

Ungaria a raportat o creştere a numărului de cazuri începând cu luna septembrie, cu peste 4.000 de infecţii zilnice.

În fotografiile de la întâlnirea dintre Szijjártó cu Hun Sen şi alţi politicieni, niciunul dintre participanţi nu pare să poarte măşti. La acea vreme, Szijjártó şi-a descris ţara ca pe un „pod către Europa” pentru Cambodgia, relatează The Guardian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.