Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe maltez avertizează: Nimeni nu va fi protejat în ancheta privind jurnalista asasinată

Times of Malta
galizia jurnalista malta

Persoanele care ar fi comandat asasinarea în Malta a jurnalistei şi autoarei unui blog anticorupţie Daphne Caruana Galizia vor fi aduse în faţa justiţiei, dacă vor fi descoperite, "indiferent cine ar fi", a declarat marţi ministrul afacerilor externe maltez, Carmelo Abela, într-un interviu pentru AFP realizat la Paris. "Guvernul maltez acordă acestui caz întreaga atenţie de care este nevoie", a afirmat el. "Vrem să descoperim cine le-a trimis pe cele trei persoane care sunt în prezent în închisoare", a adăugat şeful diplomaţiei malteze, conform Agerpres.

Trei bărbaţi, care erau cunoscuţi de poliţia malteză pentru activităţile lor ilegale, au fost arestaţi şi inculpaţi la 5 decembrie. Ei şi-au pledat nevinovăţia în faţa acuzaţiei că au fabricat bomba care a ucis-o pe jurnalistă şi că aparţin unei organizaţii criminale.

"Guvernul maltez vrea să ştie dacă au acţionat pe cont propriu sau au răspuns unei comenzi", a declarat Abela. "În mod clar, dacă există dovezi că ei au acţionat în beneficiul cuiva, acel cineva, indiferent cine ar fi, va fi adus în faţa justiţiei", a mai afirmat el.

În cadrul acestei anchete speciale, care a pus Malta în centrul atenţiei întregii lumi, "nimeni nu va fi protejat, şi am spus acest lucru din prima zi", a adăugat şeful diplomaţiei malteze.

"Dacă cineva oferă informaţii, probe privind implicarea unei persoane sau a alteia, oferta de recompensă de un milion de euro pe care am anunţat-o este în continuare validă", a mai spus el.

45 de jurnalişti din întreaga lume au preluat recent, în cadrul 'Proiectului Daphne' gestionat de consorţiul 'Forbidden Stories', ancheta pe care o desfăşura Daphne Caruana Galizia privind corupţia din Malta.

Timp de şase luni, aceşti 45 de jurnalişti proveniţi de la 18 instituţii media internaţionale au lucrat împreună pentru a desluşi numărul uriaş de documente lăsate în urmă de jurnalista malteză, ucisă la 16 octombrie 2017, la vârsta de 53 de ani, în explozia unei bombe care i-a fost implantată sub maşină.

"Pot înţelege mobilizarea unor media internaţionale în acest caz. Ea o merită, dar aş vrea să ştiu motivele. A existat recent un alt caz, în Slovacia, unde un jurnalist şi logodnica sa au fost ucişi, şi văd că nu există aceeaşi mobilizare a unui consorţiu de jurnalişti", a mai spus Carmelo Abela în interviu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.