Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe participă duminică, la Bruxelles, la reuniunea ministerială a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa duminică, la Bruxelles, la reuniunea ministerială a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), unde va susţine o intervenţie şi va participa la un schimb de opinii cu omologii săi pe tema creşterii numărului manifestărilor de antisemitism şi discriminare, dar şi a modalităţilor concrete de contracarare a acestor tendinţe, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, evenimentul este organizat de Preşedinţia luxemburgheză a organizaţiei şi are drept obiectiv principal adoptarea unui mesaj politic semnificativ prin care să fie reafirmate principiile Declaraţiei de la Stockholm, documentul fondator al IHRA din anul 2000.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului (IHRA) este o organizaţie internaţională cu sediul la Berlin, care numără 31 de state membre, 11 state observator şi 7 parteneri internaţionali permanenţi. IHRA a fost fondată în 1998 şi îşi desfăşoară activitatea pe baza Declaraţiei de la Stockholm, acţionând în scopul consolidării memoriei, cercetării şi educaţiei despre Holocaust, precizează MAE.

România a deţinut în perioada martie 2016 - martie 2017 preşedinţia în exerciţiu a IHRA. Cele trei priorităţi ale României au fost consolidarea educaţiei despre Holocaust, încurajarea cercetării academice şi combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi discriminării, adaugă sursa citată.

Potrivit MAE, cel mai semnificativ rezultat obţinut de Alianţă pe durata Preşedinţiei României a constat în adoptarea Definiţiei de lucru a antisemitismului, în cadrul reuniunii plenare a organizaţiei de la Bucureşti, din luna mai 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.