Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, PREVIZIUNI SUMBRE după invalidarea votului de la Primăria Chişinău

melescanu-site1

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că invalidarea mandatului obţinut de Andrei Năstase în cadrul alegerilor din Republica Moldova este un lucru foarte grav, scrie Agerpres.

"Din păcate, este un lucru foarte grav, din punctul meu de vedere, să invalidezi un mandat care a fost obţinut prin vot popular. Nu cunosc toate detaliile legate de prevederile legale din Republica Moldova, însă sincer cred că atunci când o persoană a fost validată printr-un vot popular foarte clar asemenea lucruri nu fac decât să creeze posibilitatea înrăutăţirii relaţiilor între autorităţile din Republica Moldova şi partidele politice, există posibilitatea ca acest lucru să aibă influenţe negative asupra stabilităţii Republicii Moldova", a afirmat Meleşcanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă această decizie îndepărtează Republica Moldova de parcusul european, el a spus că deocamdată nu.

"Toate confirmările pe care le avem şi la nivel guvernamental şi la nivelul Parlamentului - obiectivul este deschiderea spre Uniunea Europeană", a adăugat ministrul.

El a precizat că România nu poate decât să exprime opinii şi puncte de vedere în acest caz.

"Noi nu putem să facem decât să exprimăm un punct de vedere, opinii, (...) în rest nu este normal ca un stat să se implice în afacerile interne ale altuia", a subliniat Meleşcanu.

Instanţa nu a confirmat marţi seară legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat, relatează presa de la Chişinău.

Andrei Năstase, citat de deschide.md, a declarat că decizia de marţi este una "arbitrară" şi că o va contesta în termenul legal de 24 de ore la Curtea de Apel.

În turul al doilea al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general al Chişinăului, desfăşurat pe 3 iunie, proeuropeanul Andrei Năstase a obţinut 52,57% din sufragii, devansându-l astfel pe reprezentantul socialist Ion Ceban, care a primit 47,43% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.