Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe anunț care vizează întreaga populație: ce se întâmplă cu formularul 600

facebook
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat că s-au contopit șapte formulare într-unul singur, iar oamenii vor avea de făcut o sigură plată pe an. Noul termen pentru depunerea formularului este 15 iulie, iar în funcție de momentul depunerii și tipul de plată ales, contribuabilii vor avea parte de deduceri din partea statului.

„Vreau să nu mai existe, decât în cazuri excepționale, legătura la ghișeu. Nu vreau să mai fie oameni pe drumuri”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Acesta a adăugat că anul viitor formularele la Fisc se vor depune online.

„Veți vedea o reformă pe zona de Fisc(...). Va fi o singură plată pe an. Stimulăm trecerea spre online”, a mai spus ministrul de finanțe, vineri seară, la Antena 3.

Noul termen pentru depunerea formularului va fi data de 15 iulie, iar cei care vor alege să completeze formularul online și să facă plata tot online anticipat, vor avea o deducere de 10%. ”Vrem să stimulăm cât mai mult plățile online”.

De asemenea, cei care vor depune formularul în formă tipizată, însă vor alege să facă plata anticipat vor avea o deducere de 5%.

Pentru cei care depun formularul până pe 15 iulie, dar fac plata ulterior prin tranzacție online va exista o deducere de 2%.

Ministrul de Finanțe a explicat că prin aceste măsuri dorește să stimuleze plățile online și depunerea formularelor online. ”Obiectivul nostru este să stimulăm plățile online și depunerile online și până la anul îmi doresc ca toți cetățenii să depună formularul doar online”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.