Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanţe a răbufnit în miez de noapte: Replică dură a lui Teodorovici pentru contestatari

teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, le dă o replică adversarilor politici, printr-o postare pe Facebook în miez de noapte. Acesta răspunde în principal la acuzaţia formulată de senatorul PNL Florin Cîţu, despre o presupusă finanţare a datoriei externe din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: Stresul de la birou, una dintre principalele surse de boli. Cum să îl combaţi

"Lupta politică nu mai are nicio legătură cu realitatea sau cu profesionalismul celor care au impresia că înțeleg peste noapte ițele finanțelor sau ale economiei.

Este deopotrivă amuzant şi aberant să vezi cum măsuri luate la un moment dat de Guvernul României, într-adevăr, cu acordul Comisiei Europene (dar nu cu un singur Comisar al politicii regionale!) şi nu doar de România, măsuri care au condus la cel mai mare progres în utilizarea fondurilor europene începând cu anul 2013, sunt astăzi prezentate de politicieni mai degrabă ignoranți, ca să nu spun rău intenționați, drept minciuni sau bombe.

Fie că mă refer la continuarea finanțării proiectelor care nu au fost finalizate într-un singur ciclu financiar, fie la decontarea din fonduri europene a unor proiecte importante finanțate din fonduri naționale sau atrase de la diverse instituții financiare (inclusiv BEI şi BERD), aşa numitele proiecte retrospective, acestea au fost măsuri luate în deplină conformitate cu regulamentele europene - sigur, chiar dacă unii abia acum au aflat, după mai mult de 4 ani, sunt oricând dispus să ofer explicații!

Observ că pseudo-specialiști sau aşa ziși politicieni, pentru că despre economiști adevărați nu poate fi vorba în acest context....fac aprecieri bombastice cu privire la reducerea finanțării proiectelor de investiții prin achitarea datoriei externe a țării din fonduri europene.

Repet: sunt oricând dispus să ofer explicații suplimentare acelora care dovedesc, ori de câte ori fac afirmații publice, că nu au capacitatea de a înțelege nici mecanismele legate de finanțarea europeană, nici de rambursarea împrumuturilor externe", scrie Teodorovici pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani dezvăluie efectul MINUNE al consumului de varză roşie

Anterior, Cîţu a susţinut că guvernele PSD "au luat bani din fonduri europene şi au plătit împrumuturile la BEI şi BERD".

"Ii cer public lui Eugen Teodorovici sa raspunda la urmatoarele intrebari:

- este adevarat ca ati achitat cele doua credite de la BEI si BERD cu bani din fonduri europene?

- prin aceasta actiune ati diminuat fondurile destinate investitiilor in Romania?

- ati informat Parlamentul Romaniei despre aceasta “operatiune” financiara secreta?", scrie Cîţu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.