Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de finanţe al Qatarului, Ali Cherif al-Emadi, a fost arestat pentru abuz de putere şi deturnare de fonduri publice (presă)

Al-Arabya
Qatar

Ministrul de finanţe al Qatarului, Ali Cherif al-Emadi, a fost arestat pentru abuz de putere şi deturnare de fonduri publice, au anunţat joi mass-media de stat, informează AFP, potrivit Agerpres.

Chiar dacă în Qatar au mai avut loc arestări la nivel înalt pentru corupţie, surse oficiale au precizat că Al-Emadi este cea mai importantă persoană care se confruntă cu astfel de acuzaţii în timpul regimului şeicului Tamim bin Hamad al-Thani.

"Procurorul general a ordonat arestarea ministrului de finanţe Ali Cherif al-Emadi, pentru a-l interoga asupra unor semnalări de infracţiuni legate de serviciul public, ce implică deturnări de fonduri publice, abuz în funcţie şi abuz de putere", au anunţat aceste mass-media.

Potrivit agenţiei de presă QNA, a fost declanşată o anchetă, însă agenţia nu a oferit mai multe detalii.

Al-Emadi a preluat conducerea Ministerului de Finanţe în 2013. El este de asemenea preşedintele Consiliului de administraţie al companiei aviatice naţionale Qatar Airways şi preşedintele Consiliului de administraţie al Qatar Naţional Bank.

Un diplomat aflat în Qatar a declarat pentru AFP că "arestarea a fost una neaşteptată". "Este întotdeauna bine să vezi că guvernele îşi respectă legile şi reprimă corupţia şi abuzurile de putere", a adăugat el.

"Este formidabil, aceasta arată că Doha tratează corupţia cu seriozitate", a estimat un alt diplomat la Doha.

Qatarul, bogat în gaz, este unul dintre cele mai mici state arabe, cu o populaţie de 2,8 milioane de locuitori, dintre care majoritatea sunt străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.