Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanței Florin Cîțu a declarat că deficitul bugetar va fi redus gradual, astfel încât acesta va ajunge în 2021 sub 3% din PIB

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Ministrul de Finanței Florin Cîțu a declarat, luni, că deficitul bugetar va fi redus gradual, astfel încât acesta va ajunge în 2021 sub 3% din PIB, anunță MEDIAFAX.

„Trecerea de la o politică fiscală prociclică către una neutră în cotextul în care economia globală este în încetinire poate avea consecinţe negative dacă faci mult prea repede lucrul ăsta, poate avea consecinţe negative pentru creşterea economică internă. Am ales un ritm gradual de reducere. Dacă vom avea anul acesta rezultate aşa cum am avut în ianuarie, veţi vedea că deficitul va scădea sub 3,6% anul ăsta şi va reveni sub3% anul viitor”, a explicat Florin Cîțu, luni la audierea în comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Ulterior audierii, aleșii din comisiile parlamentare reunite i-au dat aviz negativ lui Florin Cîțu.

Liberalul anunţa săptămâna trecută că România nu mai poate evita intrarea în procedura de deficit excesiv. Ministrul desemnat al Finanţelor a spus că Executivul european va declanşa procedura cel mai devreme în luna martie.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.