Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice: Ministrul de interne al Franței o ia peste picior pe Giorgia Meloni

timesofisrael.com
Giorgia Meloni

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni ''este incapabilă să rezolve problemele privind migraţia'', a afirmat joi ministrul de interne al Franţei, Gerald Darmanin, informează AFP, conform Agerpres.

"Meloni este ca (lidera extremei drepte în Franţa, Marine) Le Pen, ea a fost aleasă pentru (sloganul) 'veţi vedea ce veţi vedea' şi apoi ceea ce vedem este că (imigraţia) nu se opreşte şi că aceasta se amplifică", a spus Darmanin.

"Doamna Meloni, guvernul de extremă dreapta ales de prietenii doamnei (Marine) Le Pen, este incapabilă să rezolve problemele privind migraţia pentru care a fost ea aleasă", a declarat ministrul francez la postul de radio RMC.

"Da, există un aflux de persoane migrante şi mai ales minori" în sudul Franţei, a recunoscut Gerald Darmanin, care pune vina pe seama vecinului italian.

"Adevărul este că în Tunisia (...) există o situaţie politică ce face ca mulţi copii să meargă prin Italia şi că Italia este incapabilă (...) să gestioneze această presiune a migraţiei", a subliniat ministrul francez.

Potrivit Ministerului de Interne italian, peste 36.000 de persoane au sosit pe Marea Mediterană în Italia anul acesta, comparativ cu circa 9.000 în timpul aceleiaşi perioade din 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.