Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne britanic a ignorat legea în defavoarea unei generații întregi de imigranți

bbc.com
Priti Patel

Ministrul de Interne britanic a încălcat legea aplicând măsuri în materie de imigraţie care au făcut ca o întreagă generaţie de imigranţi să aibă de suferit din cauza unor grave nedreptăţi, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

La peste doi ani de la scandalul privind tratamentul aplicat generaţiei Windrush, numele dat celor circa 500.000 de imigranţi din Caraibe ajunşi în Regatul Unit între 1948 şi 1971, acest raport al Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului (EHRC) a examinat politica migratorie a Home Office.

"Tratamentul generaţiei Windrush în urma unor politici care au creat un mediu ostil este o pată ruşinoasă în istoria britanică", a declarat în acest raport Caroline Waters, preşedinta interimară a Comisiei.

"Este inacceptabil ca legea privind egalitatea, concepută pentru a împiedica un impact injust sau disproporţionat asupra persoanelor aparţinând minorităţilor etnice şi altor grupuri, să fie efectiv ignorată la momentul creării şi punerii în practică a unor politici care au avut consecinţe atât de profunde asupra vieţii atâtor persoane", a adăugat ea.

Citește și: 'Grădinile Senatului' refac simbolic Cartierul Uranus: vizitatorii vor putea vedea străzile și clădirile cu ajutorul dispozitivelor 3D

Un precedent raport a denunţat în martie "mediul ostil" faţă de imigranţi, introdus în 2012 de ministrul de interne de la acea vreme, fostul premier conservator Theresa May, şi întreţinut de guverne succesive.

Ministrul de interne Priti Patel şi secretarul permanent al ministerului, Matthew Rycroft, au declarat într-un comunicat că sunt hotărâţi "să remedieze prejudiciile suferite de generaţia Windrush şi să repare deficienţele instituţionale cu care au fost confruntaţi timp de mai multe decenii".

"Lucrăm în strânsă colaborare cu EHRC asupra unui plan de acţiune conceput pentru a garanta că nu vom mai comite erori similare", au dat ei asigurări. Acest plan de acţiune urmează să fie creat până la sfârşitul luni ianuarie.

Publicarea acestui raport intervine în contextul în care deputaţii au lansat o nouă anchetă asupra sistemului de indemnizare a generaţiei Windrush, anumite victime ale scandalului plângându-se de întârzieri în procesarea dosarelor lor sau de complexitatea formularelor pe care trebuie să le completeze pentru a obţine compensaţii.

În octombrie, Comisia a criticat Partidul Laburist, în opoziţie, pentru modul în care a gestionat plângerile pentru antisemitism sub conducerea fostului şef al formaţiunii, Jeremy Corbyn

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.