Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne depre Revoluţie: 'Românii au recurs la sacrificiul suprem pentru libertate'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis vineri un mesaj în care vorbeşte despre cei 28 de ani care au trecut de la Revoluţia din decembrie 1989, precizând că românii au recurs la sacrificiul suprem pentru libertate, scriind o filă importantă a istoriei cu durere, lacrimi, sânge şi curaj.

"România trăieşte prin poporul român, prin oameni, oameni care au luptat mereu ca idealul să prindă viaţă, oameni care au scris şi scriu istoria în fiecare zi. Acum 28 de ani, românii au recurs la sacrificiul suprem pentru o miză comună, pentru libertate, ajungând să scrie o importantă filă a istoriei cu durere, lacrimi, sânge şi curaj", a scris Carmen Dan pe Facebook.

Ministrul adaugă că, dincolo de discursuri şi ceremonii militare, faptele sunt cele care pot pune la loc de cinste sacrificiul, anunță Agerpres.

Citește și: PSD e făcut PRAF de grupul S&D din Parlamentul European, din care face parte: 'Modificările legilor justiţiei sunt inacceptabile'

"În 1989, românii au dovedit unitate şi şi-au dorit ca sacrificiul lor să nu fie inutil. Dincolo de recunoaştere, discursuri, ceremonii militare sau jerbe de flori, faptele noastre sunt cele care pot să pună la loc de cinste acest sacrificiu. Avem o datorie morală importantă, pe care trebuie să ne-o însuşim şi care trebuie să ne călăuzească în drumul către o Românie puternică", mai arată ministrul de Interne.

Carmen Dan consideră că este nevoie de curaj şi responsabilitate pentru o scenă politică în care interesul naţional să primeze.

"Curaj şi responsabilitate! De asta avem nevoie pentru ca România să poată construi un mediu economic stabil şi atractiv, un cadru social care să confere siguranţă şi o scenă politică în care interesul naţional să fie cel care primează", mai scrie Carmen Dan.

Ea recomandă evitarea obstacolelor unor "dispute politice sterile".

"Astăzi, după 28 de ani în care ne-am luptat cu o tranziţie uneori dură, alteori nedreaptă, avem în faţă un drum deschis către un viitor mai bun. Trebuie doar să alegem calea cea mai scurtă şi să evităm obstacolele unor dispute politice sterile, unor interese mărunte şi lipsite de substanţă", precizează ministrul.

Carmen Dan mai scrie că România are nevoie, mai mult ca oricând, de oameni responsabili, activi şi implicaţi, ale căror opinii diferite să fie tratate cu inteligenţă în mod constructiv, urmărind, la fel ca în decembrie 1989, idealuri naţionale care să clădească statul prosper.

"Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au plătit cu viaţa pentru libertatea de care ne bucurăm astăzi! Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toţi cei care au luptat ca România să fie astăzi un stat democratic, european, o societate cu valori prospere! Dumnezeu să ne vegheze drumul şi faptele spre noi idealuri care să construiască o Românie demnă de cetăţenii ei!", încheie Carmen Dan mesajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.