Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne, întâlnire cu sindicaliştii din sistem care cer garanţii că nu vor îngheţa salariile

captura Facebook
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, miercuri, cu sindicaliştii din sistem care cer garanţii că îngheţarea salariilor nu se va aplica personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Până vor primi aceste garanţii, poliţiştii organizează, joi, între orele 10.00 şi 12.00, proteste în faţa prefecturilor din întreaga ţară. Sindicatul Europol a anunţat, miercuri, că sindicaliştii din sistem s-au întâlnit cu ministrul Lucian Bode şi au discutat despre OUG care prevede îngheţarea salariilor şi a sporurilor.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai sindicatelor reprezentative (Federaţia PUBLISIND, Uniunea „Forţa Legii”, FSNPPC, Federaţia „A. I. Cuza”, Federaţia „Sed Lex”).

”Ministrul Bode a început întâlnirea prin declararea intenţiilor bune pe care le are pentru a rezolva probleme existente la nivelul MAI. A mai spus că «nimănui nu îi convine» să aibă câte 100 de poliţişti în faţa fiecărei prefecturi. Înţelege însă că acestea sunt instrumentele sindicale pentru că la rândul său a activat în zona sindicală în trecut”, a transmis sindicatul Europol.

Anunț de ultimă oră de la DNA: Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată. Care sunt acuzațiile

Sindicaliştii i-au transmis ministrului că ”poliţiştii au rămas fraierii sistemului bugetar, care nu au beneficiat de nicio măsură compensatorie pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, au executat în ultimele 8 luni toate misiunile legate de pandemie fără să pună condiţii, au efectuate sute de ore suplimentare”.

”Peste 12.000 de colegi au fost infectaţi şi 30 au trecut la cele veşnice”, au anunţat sindicaliştii, precizând că au cerut ministrului garanţii că îngheţarea salariilor nu se va aplica personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

”În finalul întâlnirii, ministru Bode a precizat că a luat în considerare argumentele organizaţiilor sindicale şi tensiunile ridicate la nivelul personalului MAI, sens în care a precizat că există mai multe variante de lucru şi ne solicită să vedem rezultatul acestora după şedinţa de Guvern care va avea loc în această după amiază”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Europol.

Sindicaliştii vor organiza, joi, un protest, între orele 10.00 – 12.00, în faţa fiecărei prefecturi din ţară.

”Salutăm, de asemenea, solidaritatea colegilor din penitenciare, al grefierilor şi al funcţionarilor din administraţia publică centrală, care vor veni alături de noi la protestul de mâine”, au mai transmis sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.