Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne: suntem pregătiți să primim un aflux mare de refugiați în România/ Video

Inquam Photos / George Calin
lucian bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că structurile MAI din zona de graniță sunt mobilizate la maxim și se pregătesc de primirea unui număr mare de imigranți ucrainieni.

”Doar împreună, solidari în acțiuni, protejați de NATO vom reuși să contacarăm efectele acestui atac armat nejustificat al Federației Ruse.

Structurile MAI sunt pe deplin implicate pentru un răspuns coordonat la toate provocările momentului. Vreau să vă spun că suntem pregătiți și toate instituțiile sunt pregătite. Poliția de Frontieră, structurile IGSU, instituția prefectului sunt mobilizate pentru a primi refugiați din Ucraina.

Suntem pregătiți să gestionăm un flux mare de migranți la frontieră. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim și putem suplimenta personalul, dacă este nevoie.”, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne a explicat că vor fi pregătite și corturile pentru primirea ucrainienilor.

”Suntem pregătiți să organizăm tabere pentru refugiați. La nivelul fiecărui județ am identificat locații unde să instalăm aceste tabere mobile, care sunt temporare, de maxim 72 de ore, urmând ca apoi să se identifice spații pentru cazare pe termen lung, săli de sport, de cultură, hoteluri. Suntem în legătură cu ONG-uri, Crucea Roșie și UNICEF. DSU va organiza o întâlnire prin care va reuși să se coordoneze cu aceste structuri internaționale.”, a mai spus Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.