Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene: 'Coeziunea este principiul cheie care poate restabili legătura Uniunii cu cetăţenii săi'

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a susţinut luni un discurs în deschiderea întâlnirii informale a miniştrilor UE pentru politici privind diaspora, un eveniment organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, context în care a subliniat că libera circulaţie a cetăţenilor este un principiu fundamental consacrat de Tratatul privind funcţionarea UE.

Citește și: Ministrul pentru Mediul de Afaceri a vorbit despre negocierile UE-SUA și Brexit: 'Ne pregătim pentru toate scenariile posibile'

În contextul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, el a făcut referire la principiul coeziunii şi a pus accent pe primul pilon al programului - Europa convergenţei: creştere, coeziune, competitivitate, conectivitate, arată Ministerul Afacerilor Externe, informează Agerpres.

"Coeziunea este principiul cheie care poate restabili legătura Uniunii cu cetăţenii săi, reclădind încrederea acestora în proiectul UE. De aceea, promovarea valorilor incluse în tratate, cum ar fi coeziunea, egalitatea, libertatea, democraţia, demnitatea umană şi solidaritatea, pot contribui la asigurarea unui sprijin real pentru avansarea acestui proiect", a spus George Ciamba, potrivit comunicatului.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a transmis că apărarea drepturilor şi intereselor tuturor cetăţenilor, indiferent de locul în care aceştia aleg să trăiască, să studieze, să muncească, să inoveze sau să-şi desăvârşească moştenirea culturală, trebuie să fie o prioritate pentru guvernele statelor membre.

George Ciamba a amintit că preşedinţia română a Consiliului UE a reuşit să obţină un acord provizoriu cu Parlamentul European cu privire la crearea Autorităţii Europene în domeniul Muncii, o instituţie care urmează să sprijine statele membre în aplicarea actelor juridice ale UE în domeniul mobilităţii forţei de muncă la nivelul Uniunii, precum şi în ceea ce priveşte coordonarea securităţii sociale.

Oficialul român a punctat, de asemenea, importanţa mobilităţii în scop educaţional, educaţia fiind un domeniu cheie pentru viitorul Europei, din perspectiva individuală a cetăţeanului, care ar trebui să se bucure de oportunitatea de a studia în orice stat membru al UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.