Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării le-a transmis un mesaj urgent directorilor de spitale din România, după incendiul de la Robănescu

pnl.ro
adrian vestea

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat miercuri despre investiţiile în spitale că unităţile administrativ teritoriale puteau aplica pe PNDL 1 şi 2, de asemenea sunt foarte multe programe care sunt dedicate sănătăţii, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, scrie News.ro.

El a mai spus că în prezent s-au aprobat normele metodologice ale unui program care se numeşte Mihail Cantacuzino, în care toate unităţile medicale care au un anumit grad seismic pot fi incluse şi aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii o listă cu astfel de unităţi.

”Au existat oportunităţi în care marea majoritate a beneficiarilor, unităţi administrativ teritoriale, puteau aplica pe Programul Naţional de dezvoltare Locală 1 şi 2, de asemenea sunt foarte multe programe care sunt dedicate sănătăţii, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii”, a declarat ministrul dezvoltării, Adrian Veştea, despre investiţiile în spitale, în contextul incendiului care a avut loc marţi noaptea într-un spital pentru copii din Capitală.

Ministrul a arătat că ”în prezent s-au aprobat normele metodologice ale unui program care se numeşte Mihail Cantacuzino, în care toate unităţile medicale care au un anumit grad seismic pot fi incluse”.

”Aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii o listă cu astfel de unităţi ca să putem să le includem. Acestea sunt programele pe care noi le derulăm pentru sectorul sanitar, pentru infrastructura sanitară”, a completat el. Despre investiţii în reţeaua electrică, ministrul a precizat că în decursul timpului au existat foarte multe proiecte care au putut fi derulate pe Programul Operaţional Regional, pe eficienţă energetică, unde s-au reabilitat atât clădirile cât şi toate instalaţiile din clădirile respective.

”Pot apărea cazuri în care cei care sunt responsabili nu au aplicat şi nu au pregătit documentaţiile necesare pentru a putea aplica cu ele dar sunt programe care vizează astfel de oportunităţi”, a menţionat Veştea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.