Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării, mesaj pentru premier: La rectificare voi cere sume importante

gov.ro
Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară, la zi, de 68%, iar la rectificarea bugetară care urmează va cere sume importante pentru programele de investiţii derulate de MDLPA, cum ar fi cele prin PNDL şi CNI, notează Agerpres.

El a fost întrebat dacă la MDLPA a fost finalizată evaluarea pentru rectificarea bugetară şi care ar fi fondurile de care ar avea nevoie în continuare.

"Suntem în analiza bugetului. Pot să vă spun că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară de 68%, la zi, ceea ce înseamnă că în mod categoric la rectificarea bugetară vom cere sume importante pentru programele de investiţii pe care le derulează Ministerul Dezvoltării. Sigur, aceste discuţii vor avea loc cu Ministerul de Finanţe, sunt sigur că vom găsi cele mai bune soluţii ca aceste programe de investiţii să continue cu finanţare importantă", a declarat Cseke Attila într-o conferinţă de presă la Guvern.

Citește și: Audieri record la DIICOT. Peste 350 de persoane, audiate într-un dosar în care instituții ale statului au căzut în plasa escrocilor

Ministrul a precizat că este vorba de PNDL şi investiţiile derulate prin CNI.

"Vorbim aici în primul rând de PNDL, în care vom face plăţi şi în această săptămână şi săptămâna viitoare vom face plăţi. Deci, programul PNDL nu s-a oprit, primim facturi în continuare de la unităţi administrativ-teritoriale şi din moment ce la rectificare vom avea o sumă importantă, vom continua plăţile din PNDL. De asemenea, pe Compania Naţională de Investiţii avem o execuţie bugetară de aproape 70% şi, din analiza noastră, vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Cam acestea sunt principalele programe de investiţii din Ministerul Dezvoltării. Sigur, această analiză va avea loc şi vom discuta cu cei de la Finanţe", a explicat Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.