Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu explică de ce a dat ordin, în plin război, ca MiG-urile 21 Lancer să nu mai zboare: 'Nu le trecem la fier vechi, MiG-urile trec în conservare'

Facebook
MiG-21 LanceR

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că decizia privind suspendarea activităţilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR a avut la bază siguranţa piloţilor şi a susţinut că acest lucru nu afectează capacitatea aeriană de apărare a României.

"În ultima vreme au fost accidente, avem mici semne de defecţiuni care nu au produs accidente, dar sunt semne care au apărut destul de des. (...) Vreau să vă spun că nu este vorba, sigur, nu le trecem la fier vechi, MiG-urile trec în conservare, piloţii pe care îi avem, o parte din ei, sigur că vor fi reprofesionalizaţi pentru zona F16 sau alte misiuni în zona aceasta, a aviaţiei. MiG-urile pe care le avem funcţionale o să rămână în dotarea Armatei, dar în acest moment consideră comandamentul Armatei că este necesar să fie oprite de la zbor, să nu avem accidente în viitor. Aceasta este hotărârea cea mai importantă. Vreau să spun că acest lucru nu afectează capacitatea noastră de apărare aeriană în acest moment (...). Ne-am gândit în primul rând la siguranţa piloţilor", a spus Dîncu, scrie agerpres.ro.

Potrivit ministrului, ar fi vorba despre 26 de aparate de zbor de acest tip, care vor trece în conservare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.