Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei a făcut anunțul: 'Primul pas a fost deja făcut'. Cum se va aplica reducerea prețurilor în marile magazine

Facebook
Radu Oprea

Noul ministru al Economiei, Radu Oprea, a vorbit duminică seară, în exclusivitate, România TV, despre cum se va aplica ieftinierea prețurilor de bază în hipermarketuri.

Radu Oprea a subliniat că marile lanțuri comerciale din România au întocmit o listă a produselor de bază al căror preț cred că ar putea fi ieftinit și că au înaintat-o deja ministerului.

”Încă nu s-a încheiat dialogul cu lanțurile mari comerciale. Într-adevăr a fost o primă întâlnire și scopul a fost acela ca la produsele de bază să reducem prețurile. Efectiv, să fie simțită această scădere de către oricare cetățean din România. Această primă întâlnire a avut efect, deja, lanțurile comerciale au înaintat o primă listă a produselor de bază, unde ei cred că pot să face împreună acest efort de a scădea prețurile, dialogul continuă! Am fost foarte bine pregătiți, explicând de la bun început că știm exact cum se aplică prețurile atât la producător, cât și pe tot lanțul la distribuitor și în marile lanțuri comerciale și că înțelegem că fiecare din acest lanț trebuie să câștige, dar să câștige corect și să nu aibă câștiguri extraordinar de mari cum, de fapt, se întâmpla pe produsele de bază”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea, în exclusivitate, la România TV.

Întrebat cum va limita adaosul comercial la produsele de bază în magazine, supermarketuri și restaurante, noul ministru al Economiei a răspuns: ”Acest dialog continuă săptămâna viitoare și cu certitudine fermierii nu sunt afectați. Este o chestiune foarte logică și vreau să explic pe scurt ca să înțeleagă că nu vor fi afectați. Dacă mergem pe partea de adaos comercial, să spunem 10%, 20%, orice cifră doriți, acela va fi câștigul lanțului de magazine și atunci nu are niciun interes ca baza care aplică acel adaos comercial să fie mai mică, adică nu are niciun sens pentru el să cumpere produsul cu 8 lei, în loc să îl cumpere cu 10 lei, ca acel adaos să fie aplicat la 10 lei, nu la 8 lei și atunci cu certitudine , am dat această explicație ca să fie foarte clar că fermierii nu o să fie afectați și nu vor fi”.

Ministrul Economiei susține că primul pas în convingerea marilor lanțuri comerciale din România să limiteze adaosul comercial a fost deja făcut.

”Primul progres, primul pas, a fost deja făcut! Faptul că deja am primit această listă de produse de bază(…) Eu sper ca săptămâna viitoare să avem primele rezultate concrete”, a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.