Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei a fost prins cu MINCIUNA: Cum a mințit chiar din prima zi / DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
gheorghe simon

PSD a făcut o nouă remaniere de Guvern în această săptămână. După ce Adrian Ţuţuianu a fost trecut 'pe linie moartă' de la MAPN, Mihai Fifor i-a luat locul, iar la Economie a ajuns Gheorghe Şimon. La prima ieșire publică după nominalizare, Gheorghe Șimon a vorbit despre experiența sa în funcții politice ca atu pentru pasul făcut spre Ministerul Economiei. „Nu am avut nicio firmă care a intrat în insolvență.”, s-a lăudat Şimon.

Citește și: Culisele divorțului lui Marcel Toader, fostul soț al Gabrielei Cristea! Cum s-a ales acesta cu o sumă URIAȘĂ

Noul ministru al Economiei e de profesie inginer mecanic. După 1990, a fost, însă, mai degrabă politician cu funcții locale în județul Maramureș. Din această postură, în anii 2000 a fost conectat la foste întreprinderi comuniste privatizate de stat, conform europafm.ro. Este vorba despre ANGRED SRL Baia Mare, fosta secție a unei fabrici de compomente industriale de dinainte de `89, dar și despre INDEPENDENȚA SA, o companie de transport local.

Citește și: Turcescu îl mitraliază pe Dragnea! Ce l-a revoltat pe deputatul PM

Gheorghe Șimon apare de asemenea ca acționar minoritar într-un club de fotbal. Toate trei au sfârșit în faliment, arată Buletinul Procedurilor de Insolvență și dosarele din instanță. Firma INDEPENDENȚA SA, singura pe care noul ministru a menționat-o în toate declarațiile de interese semnate ca deputat și anterior, în calitate de consilier județean în Maramureș.

Citește și: Situație fără precedent la o importantă companie aeriană! Sute de oameni s-au îmbolnăvit subit

Compania de transport local din orașul Vișeu de Sus, privatizată în anii `90, ajunge să aibă după 2000 mari datorii la stat. Sunt anii în care documentele oficiale de la Registrul Comerțului îl indică pe Gheorghe Șimon drept administrator al firmei. În această postură îl regăsim și în 2005, anul în care INDEPENDENȚA SA este dizolvată pentru că nu-și depune situațiile financiare la Registrul Comerțului. Pentru ca statul să își recupereze o parte din bani, în 2011 instanța a decia deschiderea procedurii simplificate de insolvență și intrarea în faliment.

Citeşte şi: Traian Băsescu face și el valuri cu declarații GRAVE despre SRI, DNA și judecători: 'E stupefiant şi greu de crezut'

O soartă similară are ANGRED SRL, fabrica pe care actualul ministru al Economiei a condus-o până să devină deputat și la care a fost de asemenea acționar. Compania intră în faliment în 2006 și este radiată șapte ani mai târziu. Falimentul este o formă de insolvență, mai spune sursa citată.

 

 

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.