Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei de la Chișinău: Republica Moldova nu poate supraviețui fără ajutoarele externe

Parlamentul Republicii Moldova
Dumitru Alaiba

Pe termen scurt, Republica Moldova nu poate supraviețui fără ajutoarele externe, dar asta nu înseamnă că intenționăm pur și simplu să așteptăm să vină granturile. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei de la Chișinău, Dumitru Alaiba, pentru Reuters.

El a mai declarat pentru agenția de presă cu sediul în Marea Britanie că prioritățile sale includ dereglementarea economiei și revizuirea sistemului fiscal ”greoi”, care a descurajat investitorii și a permis corupției să prospere, ducând la micșorarea veniturilor.

Ministrul Economiei a promis că va lupta cu birocrația, menționând că acest lucru ar fi crucial pentru a stimula o economie în care, în prezent, businessul mic și mijlociu au o cotă microscopică și aproximativ 40% din activitatea economică este informală.

”Din cauza a atât de multe bariere de a intra în lumea afacerilor, economia noastră este monopolizată, fapt care o face și mai vulnerabilă, iar consumatorii plătesc prețul final” a declarat Alaiba.

El și-a exprimat convingerea că, dacă va fi creată o platformă fertilă pentru afaceri, economia R. Moldova ar putea înregistra creșteri de ordinul zecilor de procente în următorii ani.

Alaiba a notat însă că guvernul și economia sunt marcate de nesiguranță din cauza războiului din Ucraina, care a dus la mai multe crize suprapuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.