Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei îi ia apărarea Claudiei Prisecaru, colaboratoare a Securității potrivit CNSAS: 'Nu cred că a colaborat cu Securitatea'

RFI.ro
Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, o vrea pe Claudia Prisecaru pentru funcția de director general în instituție. Claudia Prisecaru este fostă colaboratoare a Securității în perioada comunistă (conform unei decizii a Curții de apel București, care nu e definitivă).

„Eu sunt într-un minister care se rupe în două, cu cel al Energiei. Doamna e director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor. Mi-a fost recomandată de oameni din administrația publică. Are un istoric foarte bun. Am aflat că a colaborat cu Securitatea din discuțiile cu ea.

Este imporant, dar e important și să am oameni care să ducă misiunea la bun sfârșit în ministerul Economiei.

Ba da, mă deranjează, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea. Nu are o decizie definitivă. Dacă o să aibă o decizie voi schimba strategia", a spus Claudiu Năsui la Digi24.

Publicația Newsweek scria în mai 2019 că pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva instituției, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliției politice comuniste, în sensul în care prin informațiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile și libertățile fundamentale ale unor persoane. Cu alte cuvinte, cei turnați au avut de suferit. Ea a lucrat în Ministerul Finanțelor din 1993, unde a început ca referent până în 1998, apoi tot în aceeași instituție, a devenit expert la Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari. În perioada 2000 – 2014 a fost șef serviciu, după care până în 2017 a fost director pe zona “Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari; coordonarea si organizarea patrimoniului MFP”. Din martie 2018 a ocupat poziția de secretar general adjunct, pana în noiembrie 2019, iar apoi la Direcția generală de servicii interne și achiziții publice.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.