Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edilul PSD suspect de coronavirus, acuzat că a mers intenționat prin oraș

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus otopeni epidemie gripa virus boala

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi îl acuză pe primarul PSD din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, că a încălcat regula izolării la domiciliu, asta în ciuda faptului că la revenirea din Italia i s-a cerut acest lucru. Primarul ar fi avut mai multe întâlniri, în locuri aglomerate, imediat după ce a revenit din Italia.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 5: 'Nu ai cum să fii liberal sau progresist într-o naţie care este 90% socialistă'

”Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a dispus măsura izolării la domiciliu a tuturor persoanelor care au făcut parte din delegația Primăriei Drobeta Turnu Severin, care a efectuat o vizită de lucru în nordul Italiei. Este vorba de 13 persoane, mai exact primarul orașului, funcționari publici cu funcții de conducere și trei consilieri locali.

Joia trecută s-au întors de acolo și fiindcă vorbim de o zonă cu risc, DSP Mehedinți a luat măsura izolării la domiciliu în cazul membrilor delegației.

Ieri, 24 februarie, primarul Marius Screciu (PSD) se afla la serviciu când a primit înștiințarea de la DSP Mehedinți și din câte se pare a încălcat cu bună știință măsura. A participat bine mersi la o ședință internă a PSD Mehedinți, după care spre orele serii a fost văzut de mai mulți severineni într-un restaurant din Drobeta Turnu Severin. La fel de ”zburdalnic” este și un alt funcționar public din primărie, apropiat al primarului, care nu a dat doi bani pe măsura impusă de DSP Mehedinți.

Ceea ce nu știe primarul și prietenul său ori se fac că nu știu este că persoanele care sunt izolate la domiciliul riscă sancțiuni penale în cazul în care nu respectă această măsură impusă de autoritățile medicale.

Mai exact este vorba de art 352 din Codul Penal – Zădărnicirea combaterii bolilor Infracţiuni contra sănătăţii publice. Astfel, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

Vizita de lucru a fost în orașul Milano, unde membrii delegației au văzut o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Mai multe detalii despre această ”călătorie” nu se cunosc fiindcă primarul, de altfel extrem de generos de regulă în declarații cu reprezentanții mass-media, acum a preferat să nu spună nimic.

Cu ce impresii au rămas în urma vizitei, câți bani s-au cheltuit cu această călătorie, de ce a fost nevoie de atâtea persoane să vadă o centrală termică, ce calificare au funcționarii publici care s-au deplasat în Italia în așa măsură încât să înțeleagă și datele tehnice prezentate acolo, sunt întrebări la care încă nu avem un răspuns.”, se arată într-un comunicat al DSP Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.